نوار عصب عضله چیست؟
عصبها سیگنالهای الکتریکی را در مسیرهایی بین مغز، نخاع، عضلات و پوست انتقال میدهند.
این سیگنالها اطلاعات موردنیاز برای حس لامسه، درد، دما و تعادل را انتقال داده و ما را قادر به حرکت دادن عضلات میکنند. مشکلات ایجاد شده در هر نقطه از این مسیرها میتواند باعث علائمی مثل بی حسی، سوزن سوزن شدن، ضعف، عدم تعادل و یا دردهای منتشر شونده شود.
الکترومیوگرام (EMG) و تست هدایت عصبی (NCS) دو بخش مجزا از تستهای تشخیصی الکتریکی هستند. این دو تست در صورت انجام همزمان میتوانند اطلاعات ارزشمندی دربارهی اعصاب و عضلات در بیماران مبتلا به بی حسی، سوزن سوزن شدن، ضعف، عدم تعادل و یا دردهای منتشر شونده ارائه دهند.
نوار عصب یکی از آزمایشاتی می باشد که به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای و توسط افراد متخصص با دستگاه های مخصوصی انجام می شود تا از عملکرد دستگاه ها اطلاع پیدا کنند. عصب ها در بدن انسان نقش بسیار اساسی و مهمی دارند به همین دلیل در مواقع خاص اقدام به نوار عصب عضله ها می گیرند.
با استفاده از نوار عصب عضله تمامی نقاط حسی را بررسی می کنند. با استفاده از نوار عصب عضله استفاده سرعت و عکس العمل عصب عضله ها را بررسی می کنند تا در صورت وجود مشکلاتی با روش های مختلفی اقدام با درمان عضله ها شود.
نوار عصب عضله در مدت زمان کاملا کوتاهی انجام می شود و هیچ گونه دردی در حین انجام احساس نمی شود. مراکز مختلفی این آزمایش را به صورت تخصصی انجام می دهند و تمامی مراحل این تست به صورت کاملا تخصصی انجام می شود.
نوار عصب عضله چه کاری انجام میدهد؟
نوار عصب عضله در بدن انسان مسولیت های مختلفی دارند و مهم ترین مسولیت آن را ذکر می کنیم.
۱- عصب عضله عصب های بدن را کنترل می کند تا فعالیت آن در بدن انسان به خوبی انجام شود.
۲- نوار عصب عضله حس لامسه مانند درد، سوزش، فشار و… را به اندام های دیگر منتقل می کند تا فرد چنین حس هایی را کاملا درک کند.
۳- نوار عصب عضله اگر به درستی فعالیت نکند بدن انسان دچار تداخل می شود و فعالیت های روزمره را نمی توان به راحتی انجام داد.
۴- یکی از مسئولیت های نوار عصب عضله کمک به تکان دادن دست و پا و بقیه اندام ها می باشد و فعالیت درست عصب عضله سبب می شود فرد به راحتی اندام های خود را تکان دهد.
آسیب دیدن عصب عضله در بدن انسان تداخل ایجاد می کند به همین دلیل اگر احساس می کنید بدنتان مانند روز اول عمل نمی کند ممکن است عصب عضله آسیب دیده باشد و برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.
دلایل استفاده از نوار عصب و عضله
استفاده از نوار عصب و عضله به دلایل مختلفی می باشد به همین خاطر مهم ترین دلایل استفاده از این نوار را بیان می کنیم.
۱- با استفاده از این نوار می توان بیماری دیابت را زود درمان کرد به همین دلیل پزشکان برای افرادی که دچار بیماری دیابت هستند پزشک نوار عصب و عضله را تجویز می کند تا به صورت تخصصی تر این بیماری را درمان کرد.
۲- یکی دیگر از دلایلی که از نوار عصب و عضله استفاده می شود مشخص کردن درگیری عصب ها می باشد به دلیل این که با بررسی تخصصی نوار تمامی شرایط عصب ها مشخص می شود.
۳- یکی دیگر از دلایلی که از نوار عصب و عضله استفاده می شود برای تشخیص دقیق دیسک کمر و گردن و… می باشد به دلیل این که با استفاده از این نوار ها می توان مهره های اصلی کمر، گردن و… را بررسی کرد و درمان آن را به صورت کاملا تخصصی انجام داد.
موارد دیگری برای استفاده از نوار عصب و عضله می باشد ولی پزشک متخصص نسبت به شرایط بیمار از نوار استفاده می کند.
کاربردهای نوار عصب عضله
نوار عصب عضله در بیماری های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد های بسیاری در موارد خاص دارد به همین دلیل بیشترین کاربرد های نوار عصب عضله را در موارد زیر توضیح می دهیم.
۱- یکی از کاربرد های نوار عصب عضله در بیماری دیابت و قند می باشد که کمک زیادی به درمان می کند به همین دلیل پزشکان برای بررسی افرادی که دچار قند و دیابت هستند ابتدا نوار عصب عضله را تجویز می کنند.
۲- یکی دیگر از کاربرد های نوار عصب عضله، در درمان مور مور شدن کف پا و دست می باشد.
۳- کاهش درد دیسک کمر و درد گردن نیز یکی از کاربرد نوار عصب عضله می باشد که پزشکان بسیاری در این زمینه از این نوار استفاده می کنند.
۴- سندرم تونل کارپ یکی از بیماری هایی می باشد که درمان آن را می توان با نوار عصب عضله انجام داد همچنین یکی از کاربرد های این نوار در این زمینه می باشد.
نوار عصب عضله کاربرد های مختلفی دارد و کاربرد های آن در زمینه های مختلف مشخص می شود.
درمان درد شانه
درمان درد شانه درد شانه و دردهای ستون فقرات یکی از درد هایی می باشد که به دلایل مختلف ایجاد می شود و این درد
نوار عصب عضله چیست؟
نوار عصب عضله چیست؟ عصبها سیگنالهای الکتریکی را در مسیرهایی بین مغز، نخاع، عضلات و پوست انتقال میدهند. این سیگنالها اطلاعات موردنیاز برای حس لامسه،
علل بروز سیاتیک
علل بروز سیاتیک سیاتیک یک درد شدید و ناگهانی است که در کمر یا با دردهای لگنی شروع شده و در پشت ران و حتی
تزریق فاست چیست؟
تزریق فاست چیست؟ تزریق مفصل فاست (مفاصل بین مهرهای پشتی – مفاصلی هستند که ازطریق زوائد مفصلی بخش قوس مهره ای ایجاد میشوند) در ایجاد
آندوسکوپی دیسک کمر
آندوسکوپی دیسک کمر از دیگر جراحی های مهم می توان به دیسک کمر اشاره کرد که با عنوان آندوسکوپی دیسک کمر بیان می شود. در
درمان درد گردن
درمان درد گردن گردن یکی از اعضا بدن است که برای بدن انسان نقش اساسی دارد و زمانی که آسیب ببیند و با مشکلاتی رو